Derrity Freyja (Dee)

 

Engelsk import

Forældre: DK FTCH DK TM MPM13 Jobeshill Olof x FTW Derrity Rose

Født: 25/1-2014

Stambogsnr. DK19269/2014

Til Dee hører er en særlig historie, der starter før hun kom til verden:

I 2012 var Dee´s far Brimson (DKTM DKFTCH MPM13 Jobeshill Olof) i England, og blev ført på nogle få markprøver, hvor Brimson i øvrigt gjorde sig meget positivt bemærket, ved bl.a., at nå at eyewipe halvdelen af feltet på en prøve, at blive Guns Choice på en prøve hvor han lagde ud med en svær apportering på en anskydning, der gav den eftertragtede og sjældne karakter A + .... en helt anden historie om en uforglemmelig apportering.

På en af prøverne i England blev Brimson ført af hans opdrætter, Jane Fairclough (Kennel Jobeshill). Hun fik Brimson om søndagen, hvor vi skulle rejse hjem til Danmark, og skulle føre ham dagen efter ! Jane og jeg har trænet meget sammen, men Brimson var aldrig trænet eller ført af andre end mig, hvilket også gjorde udfaldet på prøven hvor Jane førte ham. På den allersidste fugl, med kun 3 hunde tilbage hentede Brimson fuglen, en agerhøne, og løb hjem mod Jane, men fik øje på en der lignede mig i den anden ende af kæden og løb direkte hen til ham - men da han opdagede, at den var gal og hørte Jane kalde som beast løb han hen til Jane og avleverede, men desværre var han ude af prøven, pga. denne forvirring. Hvorfor denne historie? Jo vinderen af denne prøve var Charlotte Smith (nu Charlotte Jeffrey) med hendes gule tæve FTW Derrity Rose. Charlotte havde bemærket Brimson, og spurgte efterfølgende Jane og mig om hun kunne bruge ham til hendes næste kuld på netop FTW Derrity Rose. Dee er et resultat af dette kuld.

Der skulle dog gå 3 år inden jeg fik mulighed for at købe Dee, hvilket jeg uden betænkning gjorde. På den måde kunne jeg sikre denne avlslinje.

Dee og hele kuldet har et helt enestående godt temperament, de er rolige og stabile. Hun er en fast del af apportørholdet, og en af de bedste hunde til at finde vildt jeg har mødt.

Vi glæder os derfor meget til at kunne få en hvalp efter hende.

Dee forventes at få hvalpe februar 2019 - se mere under hvalpe/avl