Nyheder

2014-12-22Det engelske mesterskab 2014

 IGL Championship – Det engelske retriever mesterskab 2014.


Det engelske mesterskab blev afholdt den 1.,2.og 3. december.

Desværre var vi forhindrede i at se det, så måtte derfor nøjes med at følge med så godt vi kunne gennem løbende meldinger fra deltagere, sociale medier m.m.

Richard King og FTCh Saxaphone Browm Ale of Lincswold


Vinderen blev Richard King med FTCh Saxaphone Brown Ale of Lincswold, hvilket for os ikke er den helt store overraskelse. Vi har ved flere lejligheder set denne ekvipage i England, og Carsten har konkurreret mod dem på en koldvildstest. FTCh Saxaphone Brown Ale of Lincswold er en stabil og virkelig godt trænet, lydig og meget sikker ført hund, der altid hurtig kommer direkte i området og arbejder med stor udstråling.

På det engelske mesterskab har vi selvfølgelig holdt særlig godt øje med nære slægtninge til vores hunde. Og der var nok at holde øje med :).

I en alder af snart syv år havde Brimson igen i år flere kuldsøskende med i det fornemme selskab. Igen i år var FTCh Jobeshill Lotta of Stauntonvale ”Bea” ført af Laura Hill og FTCh Jobeshill Ragnar of Flypatch ført af Alan Rees med. Begge hunde kender vi godt, især Bea som vi gennem efterhånden 5 år har trænet med flere gange årligt. Jeg har tidligere skrevet en artikel til RJKs medlemsblad om en test som Bea vandt, en sejr der også flere år senere sættes i perspektiv af at flere af de konkurrerende hunde senere viste sig at blive tophunde – én vandt siden det engelske mesterskab. Vi så også Bea på det store gamefair CLA i 2013, hvor hun i en matchning, der var en lang dirigering, løb en helt perfekt hårrejsende lige linje over to hegn og videre ”bang on” – ingen hunde kunne dette år gøre Bea dette efter, og hun fik stående applaus fra både tilskuere og modstandere- sådan. Hvad få måske ved er, at Bea efter en meget alvorlig skade i 2012 har metalskinner i det ene bagben – en skade der meget var tæt på at stoppe Bea’s karriere, og kun blev reddet af et genoptræningsprogram, hvor de fleste nok havde opgivet. Jeg har selv været med til at ”underholde” Bea på et løbebånd som hun i flere måneder dagligt motionerede på. Her i 2014 udgik hun desværre på andendagen, men havde for længst skrevet sig ind i historien om det engelske mesterskab. Bea er nemlig den eneste hund nogensinde i historien, der trods alt går tilbage til 1909, hvor samme ejer har kvalificeret både mor og datter i samme år. At dette ikke tidligere er sket, hænger selvfølgelig sammen med de meget høje kvalifikationskrav, samt at de fleste handlere på topniveau fører hanhunde.


Der hører også en historie til FTCh Jobeshill Ragnar of Flypatch, der faktisk blev en flot 3. Vinder. Ragnar er ejet og ført af Alan Rees, men sådan har det ikke altid været. Da vi hentede Brimson for nu snart 7 år siden, sad han sammen med Ragnar, der dengang var ejet af Tim Brain. Tim Brain trænende Ragnar de første par år, og vandt faktisk også en del med ham inkl. en Novice markprøve. Han valgte at sælge Ragner til Alan Rees. Men før han solgte ham, brugte han ham i avl, på bl.a. en på en af sine egne tæver Cottared Picollo, hvor han beholdte to hanhunde en gul og en sort. I 2012 trænede vi med Tim Brain på en heldagstræning i Wales, hvor han netop trænede de to unghunde efter Ragnar. Den sorte Flypatch Alpha er en stærk hund med et enorm stort drive. Vi så også Alpha i 2013 på en to-dages markprøve i det nordlige England, hvor John Halstead tre gange i træk gav opvisning i krydsapporteringer på over 200 meter i roer – men det er en anden historie.

Hvad der er mere bemærkelsesværdig ved det engelske merskab er alle de hunde der deltog efter Brimsons far,NORDJCh FTW Tasco Brimstone. Ikke mindre end 5 af de deltagende hunde var afkom eller 2. generation efter Brim. Heraf blev hele 3 præmierede, de to nævnte samt DOM (udmærkelse) til FTCh LEVENGHYL MALUSI. Brims indflydelse på avlen af tophunde i England skal ses i sammenhæng med at han levede det meste af livet i Sverige. Brim er nu den hund, nogensinde!, der har haft flest afkom til start på det engelske mesterskab, en præstation, der eftertrykkeligt viser hans kvaliteter som avlshan.

 


› Tilbage

 

DK FTCH Blackthorn Bruce

 

 DK FTCH DK TM MPM2013 Jobeshill Olof