Nyheder

2014-01-30Brimson er far til hvalpe i England.

Det er noget særligt at bidrage til avlen af retrievere i England, og vi er stolte af at Brimson nu er far til et kuld lækre hvalpe i England. Især fordi opdrætteren er markprøveentusiast ind til benet - en af den nye generation, som vi kommer til at se meget mere til.

Moren til hvalpene er en lækker gul tæve, FTW Derrity Rose, og der er knyttet en helt særlig historie til denne kombination. 

I 2013 var vi 4 gange i England hvergang med hovedformålet, hunde. I efteråret 2013 var afsted i godt 3 uger for at træne, besøge gode vennner, se på hunde, se markprøver og så træne igen. Desuden var det planen at Brimson skulle føres på et par markprøver. Og herfra huskes især en apportering: På en markprøve i det Nordlige England startede Brimson med at bliver sendt på en anskudt agerhøne som løb log forsvandt ud af roemarken og ned i en 3 meter dyb grøft. Brimson blev sendt og forsvandt ud af syne. Efter lang tid hvor, hvor det eneste jeg kunne se var en dommer, der stod så han  med tomlen op, bragte han løberen og fik et A+, begge mine dommere lettede på hatten med ordene  " a retrieve that gave you the chance to make your dog shine, and he did".  Senere hvor vi kun var 5 hunde tilbage, udgik Brimson sammen med en hel stribe hunde på en tilfældighed, og med kun en hund tilbage stoppede de prøven og gav den tilbageværende Dave Latham en 2. vinder. Brimson blev Guns Choice og vandt et fornemt gavekort til skydeundervisning hos Holland & Holland.

Da vi rejste hjem, blev Brimson stående i England hos hans opdrætter Jane. Hun fik ham en lørdag, og skulle føre ham efterfølgende mandag. Brimson gik en super prøve, og var med hele vejen. Da han skulle aflevere den allersidste fugl ville han aflevere til en åbenbart lignede mig, som ikke var tilstede, og kunne derfor ikke præmieres. Han havde dog gjort indtryk på vinderen af prøven, der efterfølgende spurgte om hun måtte bruge ham i avl på hendes vindende tæve. Derfor er der nu hvalpe i England efter Brimson, og vi glæder os til at hente en.


› Tilbage

 

DK FTCH Blackthorn Bruce

 

 DK FTCH DK TM MPM2013 Jobeshill Olof